El Blog de Tot Moianès

5 RACONS AMB ENCANT DEL MOIANÈS

Al Moianès hi ha un munt de racons amb encant. N’hem triat 5 d’ells per encisar-vos amb la seva bellesa, sense sortir de casa. Però us recomanem que, tot passejant pels camins i sendes que hi porten, us hi arribeu. Descobrireu el silenci del bosc trencat pel cant de les moltes espècies d’ocells que hi habiten, el murmuri de l’aigua quan t’hi acostes i potser, amb molta sort, veuràs de

Llegir Mes...

EL PALAUET DEL TENOR VIÑAS – Un passeig per un jardí romàntic

El Tenor Francesc Viñas, a principis del segle XX, va construir una gran casa modernista en uns horts a la vora del Torrent dels Baus. L’il·lustre ciutadà la utilitzava en les seves estades al seu poble natal, Moià. A la vora del palauet va fer un bonic jardí romàntic on és un plaer pels sentits passejar-hi. Us convidem a veure’l en imatges.

Llegir Mes...

ELS 10 POBLES DEL MOIANÈS

A l’altiplà del Moianès hi ha 10 pobles envoltats de boscos, rieres i rierols, on encara es pot gaudir del silenci i la natura. Molts d’ells tenen més de 1.000 anys d’història, i han sabut conservar costums i tradicions. Si passegeu pels camins que els uneixen trobareu coves, fonts, castells, ermites, masies on fer nit i un munt d’indrets i paratges de gran bellesa. Benvinguts!

Llegir Mes...

CASTELLS DEL MOIANÈS – Un viatge en el temps

Us convidem a fer un petit viatge en el temps. Ens trobem a l’Alta Edat Mitjana, segle IX. Les freqüents incursions sarraïnes i les lluites entre senyors feudals descendents de visigots han despoblat l’altiplà. Nomes uns petits assentaments de pagesos lliures resisteixen la pressió dels invasors.

Llegir Mes...

8 ERMITES PER DESCOBRIR EL MOIANÈS

El Moianès té un llegat important de l’Edat Mitjana en les ermites construïdes entre els segles X i XII. 1.000 anys després, encara podem trobar-ne algunes tot passejant pels camins de l’altiplà. En aquest article us en mostrem unes quantes.

Llegir Mes...

6 INDRETS MÀGICS PER PASSEJAR AL MOIANÈS

Gaudeix d’un passeig pels boscos de l’altiplà del Moianès. Hi trobaràs indrets màgics de gran bellesa, fonts on beure pel camí, arbres centenaris on recolzar-se, castells, ermites, masies…i si és temporada, uns quants bolets.

Llegir Mes...

ELS TRES TOMBS DE MOIÀ

Recuperada el 1983, Els Tres Tombs és una festa tradicional inclosa a la Festa Major d’Hivern a Moià. Es fa en honor de Sant Antoni Abat, protector dels animals. Hi participen carros i carretes tirades per animals, en representació dels antics costums. També hi participen un gran nombre de tractors, molts d’ells considerats clàssics per la seva antiguitat.

Llegir Mes...

IMATGES DEL CARNESTOLTES 2015 DE MOIÀ

Quan encara molts dels vilatans no s’han recuperat de la gran festa d’ahir, C.I.C.-Moià ens ofereix la seva galeria fotogràfica del Carnestoltes 2015 de Moià. Podeu veure una mostra de les fotos en aquesta pàgina i us convide’m a veure la resta al seu web.

Llegir Mes...

EL CARNESTOLTES A MOIÀ

Ja arriba la festa del Carnestoltes a Moià. Una festa on els vilatans deixen els convencionalismes de banda i on la permissivitat i la disbauxa prenen els carrers per on passa la Rua del Carnestoltes, que enguany sortirà a 2/4 de 7 de la tarda al carrer Nazari Alibés. A les 10 del vespre se celebrarà el sopar popular del Carnestoltes a Les Faixes. La festa culminarà amb el Ball

Llegir Mes...

ELS ARMATS I LA PROCESSÓ DE DIVENDRES SANT DE MOIÀ

Des de 2011, gràcies a l’esforç dels Armats per recuperar aquesta tradició, ajudats per la Congregació dels Dolors i la Coral de Moià, amb la participació de la Casa de Andalucía i de grups de particulars hereus de les antigues confraries, Moià torna a sentir els tocs dels tambors i els cops de les llances al terra dels seus carrers per Setmana Santa. Per uns és col·laborar en un acte

Llegir Mes...

FESTA MAJOR D’HIVERN-DANSES TRADICIONALS – Moià

Moià celebra la Festa Major d’Hivern el dia del seu patró, Sant Sebastià. I ho fa des de 1676, quan després d’invocar la protecció del sant, les pestes que assolaren part de Catalunya en aquells temps no varen arribar al Moianès. Aquesta és una gran i antiga festa celebrada amb balls i danses tradicionals que Moià ha sabut mantenir per centenars d’anys. Us convidem a participar-hi.

Llegir Mes...

ELS BOLETS AL MOIANÈS

Ja fa dies que es troben bolets al Moianès, i forces! Als boscs de pins, alzines i roures de l’altiplà del Moianès, al voltant de qualsevol dels deu pobles que formen part d’aquesta comarca natural situada a només 55 km de Barcelona, creixen gran varietat de bolets a l’abast dels visitants d’aquestes terres i dels qui viuen en elles.

Llegir Mes...